Ilmoittautuminen kursseille

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteseen vuoristoklubi@gmail.com

RVK:n köysikiipeilyn alkeet

Aika: To 12.5.2022 klo 16.30-22.00 
Paikka: Hiidenkirnut
Hinta: 65e
Max 9 hlö.

Sopii vasta-alkajalle, kiipeilystä kiinnostuneelle ja hänelle, joka haluaa oppia alkeet köysikiipeilyn tai kiipeilyharrastuksen aloittamiseksi. Kurssin sisältönä on kiipeilyvarusteisiin tutustuminen, yläköysivarmistamisen opetteleminen atc-tyyppisellä varmistusvälineellä, kasisolmu, köyteen kiinnittyminen, kommunikointi sekä turvallinen etiketti ulkona kiivettäessä sekä kallio yleisesti kiipeily-ympäristönä.

RVK:N LIIDIKURSSI

Aika:  Ti 7.6.2022 klo 16.00-22.00
Paikka: Sonka
Hinta: 75e
Max 6 hlö. 

Kurssilla opetellaan liidaamaan pulttivarmisteisilla sport-reiteillä kalliolla. Opit liidaamaan ja varmistamaan liidaajaa sekä kuinka reitti siivotaan kiipeilyn päätteeksi. Lisäksi käsitellään turvallisia tapoja tippua ja harjoitella tippumista. Kurssilla tutustutaan varmistusvälineisiin ja varusteisiin, joita tarvitaan liidaamiseen. Tavoite on että voit aloittaa turvallisesti itsenäisen reittien liidaamisen pultatuilla reiteillä ulkokallioilla.

RVK ROPE RESCUE TRAINING-KURSSI

Aika:  ke-to 8.-9.6.2022 klo. 17.00 – 22.00, 2X 5 tuntia
Hinta: 80e

Sinulla täytyy olla kokemusta kiipeilysta ulkona, osaat varmistaa ja laskeutua itsenäisesti ja tehdä yläköysiankkurin. 

 

Kuvittele, että olet kaverisi kanssa keskellä viikkoa Olhavan laatalla kiipeämässä. Sinä varmistat, kaverisi on kiivennyt yli puolenvälin köydestä, tippuu, lyö päänsä ja menettää tajuntansa. Kännykkäsi on leirissä. Mitä teet ? 

Kiipeilijän self-rescue taidot ovat välttämättömiä. Varsinkin kun mennään multi-pitch reiteille. Usein Suomi-kalliotkin sijaitsee paikoissa joihin avun tuleminen voi kestää. Tällä kurssilla opetellaan ongelmanratkaisutaitoja ja tekniikoita, jotka auttavat sinua selviytymään onnettomuuden sattuessa,  pelastustilanteessa tai silloin kun jokin asia menee seinällä pieleen.

Kursseilla toimii kouluttajana RCI Samuli Pekkanen